9 Ağustos 2011 Salı

Ramazan'a Özel Tarifler - 9 / Yufkadan Ispanaklı Arnavut Böreği



Malzemeler:

İç malzemesi için:

5 adet yufka
750 gr Ispanak
1 demetten biraz daha az taze soğan
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
tuz

Yufka Arası Malzemeleri:
1 Yumurta
Yarım Çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı ılık su
Hazırlık
İç malzememizin hepsini büyük bir kapta karıştırıyoruz.

Yufka arası malzemelerimizi de bir kasede çatalla çırpıyoruz.
Tarifin Hazırlanışı
Ispanakları normalden biraz daha küçük doğruyoruz. Taze soğanı da doğrayıp hazırlıyoruz.
Yufkaların bir tanesini alıyoruz. Her tarafına yufka iç malzememizden sürüyoruz. Ortadan ikiye bölüyoruz. Her iki tarafına ıspanaklı iç harcımızdan koyup sarıyoruz ve yağladığımız tepsimize yerleştiriyoruz. Bütün yufkaları bu şekilde tepsiye yerleştirip en üste yufka iç malzememizden sürüp önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz ve 175 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Eğer hamur ile yapacaksak küçük bezeler açıp sıvı yağ ile genişletiyoruz ve arasına ıspanaklı iç harcımızdan koyuyoruz.

ıspanaklı börek

6 yorum:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

çok güzel bir börek ellerine sağlık
sağlıklı mutlu bol şükürlü iftarlar:)

Unknown dedi ki...

harıka bir börek akşam olsada yesek,ellerinize saglık.

Mutfak Faresi dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık. Tam sahurluk olmuş :)

Gülcan dedi ki...

kokusu taaa buralara kadar geldi ellerinize sağlık sevgiler.

Özgen dedi ki...

Ellerinize sağlık annem çok güzel yapar bu böreği bayılırım hayırlı Ramazanlar sevgiler...

Uğur Böceği dedi ki...

offffff...
Bir aç olarak... :)