11 Ağustos 2011 Perşembe

Ramazan’a Özel Tarifler – 11 / Çanakkale Peynir Helvası

IMG_2695

 

Malzemeler:

1 kg. koyun sütünden yapılmış taze tuzsuz peynir (yumuşak yağlı lor tarzı tuzsuz peynir yada tuzsuz urfa peyniri kullanabilirsiniz)
200 gr. irmik
2 adet yumurta sarısı
1 kg. şeker
100 gr.Tereyağı


Hazırlanışı:

 

Peynir önce 1 avuç irmik ile birlikte yoğurulur ( Peynirin kıvamı taze olduğu için cıvıktır ) .Daha sonra kızgın tavaya alınır.Kavrulmaya başlanır.Daha sonra yumurta sarıları ilave edilerek hafif hararetli ateşte hızlıca peynirli karışıma yedirilir.Peynir sulanır,daha sonrada ocak üzerinde sürekli karıştırılarak,suyunu çekmeye başlar.Suyunu çekmeye yakın kalan irmik ve tereyağı ilave edilirek ve pişirilmeye devam edilir.En son üzerine toz şeker konup karıştırılır.Ve ocaktan alınır.Peynir helvası Servis tabaklarına alınır. Sıcak yada soğuk olarak servis edilir.Afiyet Olsun

5 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım biz Çanakkaleden eçerken muhakkak alıyoruz bayılırım artık yaparım ben de sevgiler...

pembe kekik dedi ki...

Denemek isterim ama tuzsuz olarak lor peyniri bulabilirim.Aynı lezzeti verir mi acaba onu merak ettim.Çünkü lorlar pek yağlı olmuyor.Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.

Gülcan dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.hayırlı iftarlar.

Elif'in defterinden dedi ki...

Son bir kaç ayını bol bol Trakya'da geçirmiş biri olarak çok beğendiğim bir lezzet ellerinize sağlık :)

Peynir Helvası dedi ki...

Peynir helvası trakya ve kuzey ege taraflarında üretilen harika bir lezzet, ve yaz için yenilebilecek harika bir lezzettir.