26 Ağustos 2011 Cuma

Kadir Gecesi Kandil Özel Tarifler - Kandil Simidi


Kadir Gecesi Kandil Özel Tarifler - Kandil Simidi Tarifi

kandil simidi 2
Tarife uyulduğu zaman harika bir lezzet olan bu muhteşem kandil simidi tarifini çok beğeneceksiniz..
İşin sırrı mahlep ve yoğurttan geçiyor... Kadir Gecesi'ne Özel Bu Tarifi mutlaka deneyin ve çevrenizdekilerle paylaşın..
Hayırlı Kandiller..
Malzemeler;
150 gr.Tereyağı (Bu lezzet için tereyağı tercihimdir,Oda Sıcaklığında)
1 çay bardağı Zeytinyağı (Sızma veya Riviera)
1 yemek kaşığı Toz şeker
1.5 tatlı kaşığı Tuz
1 çay bardağı yoğurt
1.5 yemek kaşığı Mahlep (Mutlaka kullanın kokusu ve lezzeti şahane oluyor)
1 paket Kabartma tozu
1 Yumurta (Sarısını hamura kullanıyoruz.Akını üzerine bulamak için ayırıyoruz)
4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin;
Ayırdığımız Yumurta Akı
150 gr.Susam
Hazırlanışı;
Tüm malzemeler karıştırılarak yoğurulur.(Yumursa sarısı hamurun içine,beyazı ayrı bir kaba ayrılır)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.El içinde yuvarlanır.Küçük Susamlı lokmalar içine işaret parmağıyla delinerek açılır ve önce yumurta akına daha sonra susama bulanarak yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
Kandil simidi şeklinde olanlar ise;Yine hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.El içinde önce yuvarlanır daha sonra,el ayası içinde uzun rulo yapılır ve her iki ucuda birleştirilir.İlk önce yumurta akına daha sonra susama arkalı önlü iyice bulanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk. pişirilir.Afiyet Olsun..
kandil simidi 1

Hiç yorum yok: