26 Ağustos 2011 Cuma

Ramazan'a Özel Tarifler - 23 / Kuru Bamya Çorbası

kuru bamya çorbası
Malzemeler:

50 gr kuru bamya
1 adet limon
3 su bardağı su
50 gr tereyağı
150 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
5 su bardağı et suyu
2 adet limon
tuz,karabiber

Hazırlanışı:
Bamyaları tüylerinin dökülmesi için bir tavada 4-5 dk ısıtıp bir bez yardımıyla ovalayın.3 bardak su ve 1 limonu tencereye koyun.Biraz tuz ekleyerek bamyalar diri kalacak şekilde bir kaç dakika haşlayın ve dizili oldukları ipten ayıklayın.Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve iyice kızdığında etleri kavurun.Başka bi tencerede yağın kalanı ile doğranmış soğanları karamelize olana kadar kavurun.Salçayı ekleyip bir mktar et suyunu da ilave edin.Et suyu,tuz,karabiber ekleyerek 15 dk kadar pişirin. Bamyaları kaynayan çorbaya 2 adet limon suyuyla birlikte ekleyin.Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.Sıcacık çorbanız hazır.
Bamya Çorbası,Konya'yla özdeşleşmiş yöresel bir yemektir.

Hiç yorum yok: