5 Ağustos 2011 Cuma

Ramazan'a Özel Tarifler - 4 / Yalancı Krem Karamel

Photobucket

Ramazan'a Özel Tarifler - 4 / Yalancı Krem Karemel

Malzemeler:

Hazırlık
1 kg süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
9 yemek kaşığı toz şeker
1 vanilya
karameli için bir kepçe toz şeker
Hazırlanışı:
sütü tencerenize koyup yumurta, nişasta, un , şeker ve vanilyayı koyup iyice karıştırın. Mütemadiyen karıştırarak muhallebi gibi koulaşana kadar pişirin. Pişirdiğiniz muhallebiyi krem karamel
kaplarınıza boşaltın ( Özel kabınız yoksa nescafe fincanının yarısı kadar bölümüne koyun) 1 kepçe şekeri hiç susuz küçük bir sahanda ocak üstünde eritin. Eriyip kızınca kaptaki kremlerin üstüne birer kaşık dökün. Ilınınca buzdolabında soğutun. Servis yaparken kabı tabağa ters çevirin
NOT = karameli muhallebinin üstüne dökünce donup kristalleşirse korkmayın dolapda biraz bekleyince erir afiyet olsun

4 yorum:

Gülcan dedi ki...

yiyenlere afiyet olsun diyorum ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

gzl bir tarife benziyor daha denemedim yapıcam ancak şekeri eritip kaptakı kremlerın üstüne dökün demişsiniz kasenın dibine dökülmesi gerekmiyormu?

Adsız dedi ki...

super olmıs enfıstır denayım ıcınetuz goyun daha guzelolıyır mk.

Adsız dedi ki...

mukummul olmuş mk tuzda koyun lan mk.