31 Ağustos 2011 Çarşamba

Şeftali Reçeli

Malzemeler:
1 Kg sert şeftali
1 Kg toz şeker
1/2  Adet limon suyu
Hazırlanışı:
 
Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın. İnce ince dilimleyin.
Derin bir tencereye toz şekeri ve şeftalileri koyun.Bir Gece dinlendirelim.
Ertesi gün eriyen tozşekerli şeftali tenceresini ocağa alalım. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin.1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın. Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın.Daha sonra kapatabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
şeftali reçeli 1

2 yorum:

LEZZETİKRAM dedi ki...

sabah kakvaltısında birdilim kaymaklı ekmeğin üzerine sürdünmü tamam ,nefis eline sağlık :)

hamurlumerdane dedi ki...

eline sağlık