16 Ağustos 2011 Salı

Ramazan'a Özel Tarifler - 16 / Karidesli Risotto

rizotto

Malzemeler (4 kişilik)

32 adet karides
5 gr kırmızı pul biber
20 ml sek beyaz şarap
200 gr Carnaroli pirinci
1 orta boy soğan
700 ml deniz kabukluları suyu
100 ml elma sirkesi
40 ml Komili Erken Hasat Sızma Zeytinyağı
20 gr parmesan peyniri rendesi
40 gr maydanoz
Taze otlar: biberiye, kekik, tarhun, frenk maydanozu
40 ml Komili Organik Sızma Zeytinyağı
Tuz ve beyaz biber

Hazırlanışı:

Ön hazırlık için; yıkanmış maydanozları ve taze otları (birazını süsleme için ayırıp) çok çok ince kıyın. Ayıklanmış karideslerin 12 tanesini küçük parçalara kesip risottaya eklemek için kenara alın.

Kuru soğanı, diş diş olacak şekilde küçük kesin. Kalın tabanlı bir tencereye Organik Sızma Zeytinmyağının yarısını alın ve soğanları ekleyin. Soğanlar saydamlaşana dek kavurun, ardından pirinçleri ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Oda sıcaklığında kisirkeyi ekleyin ve çekmesini bekleyin.

Sıcak haldeki deniz kabukluları suyundan bir kepçeyi tencereye alın ve karıştırın. Suyu çekince ancak tamamen tükenmeden önce ikinci kepçe suyu dökün. Bu işlemleri, pirinçler al danet kıvamında pişene dek tekrarlayın. Taze otları, karides parçalarını, tuzu ve biberi ekleyip karıştırın. Tenceryi ocaktan alın, kalan zeytinyağını ve parmesan rendesini ilave edip harmanlayın.

Risottamız pişti, şimdi diğer karidesleri kullanacağız. Tavaya Erken Hasat Sızma Zeytinyağı’nı alın, ısıtın. Bütün haldeki karidesleri soteleyin. Onları tavadan almaya yakın üzerine pul biberini gezdirin ve karıştırın.

Tabağınıza risottayu alın. Üzerine karidesleri yerleştirin. Taze otlar ile süsleme yapıp sunun.Afiyet Olsun..

2 yorum:

Tuğba dedi ki...

Deniz ürünlerine hayır diyemeyenlerdenim.Ellerine sağlık canım.

Blogger Bolat dedi ki...

Bu görüntü can yakıyor