12 Şubat 2012 Pazar

Cremole'li Sandeviçler




Malzemeler:

Hamuru için :
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardarğı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya
1 çimdik tuz ve Alabildiği Kadar Un
Kreması İçin:
1 paket Dr.Oetker Kakaolu Cremole
2 bardak süt

Üzeri İçin:
Pudra Şekeri

Hazırlanışı:

Önce süt ile mayayı karıştırın tuzu ve şekeri ,daha sonra yumurtayı ve yoğurdu ilave edin.Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.1 saat üzerini örterek  mayalandırın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye yuvarlayarak dizin. Üzerini örterek 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında pembelesinceye kadar 20-30 dk kadar pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın...
Cremoleyi Süt ile çırpın,ve buzdolabında dinlenmeye alın.

Pişen hamurları enlemesine ortadan ikiye tam kopmayacak şekilde hamurburger ekmeği gibi kesin.Kremayı krema torbasına doldurun ve enlemesine kesilen hamurun içine bolca doldurun.Kaşık yardımıylada yapabilirsiniz.
Yaptığımız krema doldurulmuş pastacıkları fırın teli (ızgarası) üzerine dizin. Üzerine pudra şekeri serpin.Soğumaya ve dinlemesi için buzlabında bırakın.

Üzerlerine kapak örterek buzdolabında muhafaza edin.En az bir gece dinlendirin.Ve Arzu ettiğiniz zamanda soğuk olarak servis edin.Afiyet Olsun..

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis olmuş bunlar
sevgiler