8 Şubat 2012 Çarşamba

Fırında Kıymalı Kayık Kabak




Sevgili EsraCafe'ye Ait Muhteşem Bir Tarif Daha..

Fırında Kıymalı Kayık Kabak

Esracım Ellerine sağlık Diyorum ve sözü uzatmadan tarife hemen geçiyorum..

Esra'nın izleyicisi olmak için Tık Tık


Malzemeler ;

4 adet Kabak
1 adet büyük boy Soğan
200 gr Kıyma
3 adet Sivri Biber,
1 tk Domates Salçası
Tuz, Karabiber, Pulbiber, Kekik
1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı

Üzeri İçin ;

2 adet Domates
Kaşar

Sosu İçin ;

1 tk Domates Salçası
Sıcak Su
Tuz

Hazırlanışı ;

* Soğan, biber ve kıyma yağda sotelenir, içerisine salça ve baharatlar eklenir iyice kavrulur.

* Diğer yandan, kabaklar yıkanır, diklemesine ortadan ikiye bölünür iç kısmı kaşık yardımı ile oyulur.

* Hazırlanan kıymalı harç, oyulmuş kabağın içine yerleştirilir.

* Tepsiye dizilir, üzerine domates dilimleri eklenir ve üzerine salça tuz su ile hazırlanan sos ilave edilir.

* 170 derece ısıtılmış fırında kabak yumuşayana kadar pişirilir.

* Son olarak üzerine dilimlenmiş kaşar eklenir, fırında biraz daha bekletilerek kaşar eritilir. (İsteğe göre kaşar rendelenebilir)

* AFİYET OLSUN..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Mmmm miss miss.
Denemeliyim bu tarifi..
Esranın da ellerine sağlık ,senin de:)
Sevgilerimle..

durutarifler dedi ki...

Çok güzel olur bilirim
Ellerine sağlık
Sevgiler