1 Şubat 2012 Çarşamba

Kolay Elmalı Bisküvi



Yıllar önce Sofra dergisinde sanırım 2010 yılında gördüğüm tarifi bir takipcim bana yolladı..

Takipcilerimden Fatma Damyan Hanımın yolladığı Elmalı Bisküvi Tarifi Sizlerle Paylaşıyorum..
Kendisine tarifi için çok teşekkür ediyorum..
Fatma Hanımın Blogunu Buradan Takip edebilirsiniz..

Malzemeler:

•6 bisküvi
•1 elma
•1 çay bardağı kırık ceviz içi
•1 yumurta,
•3 yemek kaşığı toz şeker
•1 çay bardağı süt
•3 yemek kaşığı un
•1 kabartma tozu
•1 vanilya
•Tarçın, hindistan cevizi
•Üzeri için: Pudra şekeri

Hazırlanışı:

•Öncelikle borcamın içine bisküvileri yerleştirelim. Sonra üzerine kabuklarını soyup ay şeklinde ince ince doğradığımız elmaları yerleştirelim. Kırıkladığımız cevizleri serpiştirelim. Tarçın ve hindistan cevizi serpelim her tarafına. Ayrı bir kabın içinde yumurta ve tozşekeri çırpalım. Süt,un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Kıvamı çok katı değil aynı kek harcı gibi olacak. Çırptığımız harcı da bir kaşık yardımıyla elmalı bisküvilerin üzerine gezdirelim (tepsimizin üzerine ) Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25-30 dk kadar pişirelim. Fırın ayarı her fırına göre değişkenlik göstereceğinden siz kendi fırınınıza göre ayar yapın derim ben:)
•Üzeri kızarınca fırından alın ve ılıyınca üzerine pudra şekeri serpin.
•Afiyet Olsun............

•Not: Tarifi kalıbınızın ölçülerine göre arttırabilirsiniz:))))
Arzu edilirse bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesilipte servis edebilirsiniz.
Bu tarifi kalıbınızın ölçülerine göre arttırabilirsiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun:))) 


Hiç yorum yok: