31 Aralık 2011 Cumartesi

ALMAN PASTASI


MEŞHUR ALMAN PASTAMIN DEĞİŞİK BİR VERSİYONU İLE KARŞINIZDAYIM.. BU SEFER ÜZERİ VE KREMASI DEĞİŞTİ.. ÇOK LEZZETLİ BİR TARİF DAHA OLDU..

BUYRUN TARİFE;

Malzemeler:

Hamuru için :

1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardarğı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya
1 çimdik tuz ve Alabildiği Kadar Un

Kreması İçin:

3.5 bardak süt

1 kutu kakaolu pasta kreması

1 paket vanilyalı cremole

 

Üzeri İçin:

100 gr.Bitter Çikolata
1/2 Çay bardağı Sıvı Krema

Hazırlanışı:

Önce pasta kreması ve cremole süt ile ıyıce çırpılır ve buzdolabında dinledirilir.

Önce süt ile mayayı karıştırın tuzu ve şekeri ilave edin.Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.1 saat üzerini örterek  mayalandırın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye yuvarlayarak dizin. Üzerini örterek 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında pembelesinceye kadar 20-30 dk kadar pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın...
Pişen hamurları enlemesine ortadan ikiye tam kopmayacak şekilde hamurburger ekmeği gibi kesin.Kremayı enlemesine kesilen hamurun içine bolca doldurun.

Diğer yandan çikolatayı krema ile birlikte ocakta eritin.Yaptığımız krema doldurulmuş pastacıkları fırın teli (ızgarası) üzerine dizin. Üzerine erittiğimiz kremalı çikolata karışımını üzerlerine bolca gezdirin.Soğumaya bırakın.
Üzerlerine kapak örterek buzdolabında 1 gece dinlendirerek muhafaza edin.Ve Arzu ettiğiniz zamanda soğuk olarak servis edin.Afiyet Olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim harika olmus ;)

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Ben sanırım bunlardan 42424 tane yiyebilirim, ellerinize sağlık:)