21 Aralık 2011 Çarşamba

SOĞUK TAVUK EZMESİ MEZESİ


SOĞUK TAVUK EZMESİ

MALZEMELER
1 bütün tavuk
200 gr tavuk ciğeri
2 soğan
2 adet patates
6 diş sarımsak
2 domates
Birkaç dal taze kekik
2 defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
3 patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 bardak sıcak su
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Düdüklü tencereye yağı Koyarak,tavuğu ve ciğerleri bir kaç dakika yağda çeviriniz. Soyulup 4'e bölünmüş soğanları, sarımsakları sapı ile birlikte ince kıyılmış maydanozu, soyulmuş ve 4'e bölünmüş domatesleri, soyulmuş ve 4' e bölünmüş patatesleri, kekik dallarını, defne yapraklarını, biberiyeyi, tuz ve biberini ilave ederek 1-2 dak. daha çeviriniz. 3 bardak suyunu da ilave ederek düdüklüyü kapatınız. Düdük çaldıktan 15 dak. sonra altını kapatınız. Bütün tavuğu ayıklanmak üzere çıkarınız. Defne yapraklarını, taze kekik ve biberiye saplarını alınız. Geriye kalan malzemeyi ince süzgeçten geçiriniz. Topladığınız suyu sos olarak kullanmak üzere saklayınız. Tavuğu ayıklayınız. Tavuk etini ve süzgeçte kalan malzemeyi rondolayınız. Bir kapta biriktirdiğiniz ezilmiş malzemeyi sonunda homojen bir hale gelmesi için kaşıkla iyice karıştırınız. Pyrex bir kaba, veya kek kalıbını alüminyum kağıt ile kaplayınız. Homojen malzemeyi içine dökünüz ve tekrar alüminyum kağıtla üstünü örterek buzdolabına koyunuz. 3-4 saat sonra servis tabağını ters çeviriniz. Alüminyum kağıdı üzerinden sıyırınız. İsteğe bağlı süsleyiniz.
Soğuk tavuk dilimlerini servis ederek üstüne kendi sosundan 1-2 kaşık dökünüz ve tercihen rokalı bol yeşil salata ve domates eşliğinde sununuz.Afiyet Olsun..

tavuklu salata

Hiç yorum yok: