29 Aralık 2011 Perşembe

Antipasto Tabağı




BRAUN İLE KIZLAR GECESİ KONSEPTİNDE BİR ÇEKİMDE BLOGGER ARKADAŞLARIMLA SEVGİLİ MEHMET ÖZER İLE MUHTESEM BİR GÜN GEÇİRDİK... BUNUNLA İLGİLİ AYRI BİR YAZI YAZMAYI PLANLIYORUM O NEDENLE ÖNCE MEHMET ÖZER'İN BİZLER İÇİN HAZIRLADIĞI MUHTEŞEM TARİFLERDEN BİRİNİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM..

TARİF ÖNCELİKLE MUHTEŞEM BİR TARİF.. HATTA DİYET OLARAKDA YENİLEBİLECEK BİR TARİF.. ÜSTELİK ÇOK LEZZETLİ..

MEHMET ÖZER'İN GERÇEKTEN ELİ ÇOK LEZZETLİ.. O GÜN BİZE YAPTIĞI YEMEKLERİN HEPSİNİN TABİR-i CAİZZE HEPSİNİN TADI TUZU YERİNDEYDİ.. TEKRAR ELLERİNE SAĞLIK DİYOR VE MEHMET ÖZER TARİFİNE GEÇİYORUM...

IZGARA KABAK,PATLICAN VE DOMATESLİ MOZERELLA(PESTO SOS VE BALZAMİC SİRKE ÇEKTİRME)
PESTO SOS

Malzemeler:
1 demet taze fesleğen
kavrulmuş dolmalık fıstık
sarımsak
sızma zeytinyağı
deniz tuzu ve karabiber
Parmesan peyniri
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler Braun Multiguik 5 ile püre kıvamına gelene dek çırpılır.Zeytinyağını yavaş yavaş ilave ederek kıvamı ayarlayabilirsiniz.
BALZAMİC SİRKE ÇEKTİRMESİ:
Tencereye balzamic sirkeyi alıp kaynatmaya başlıyoruz.Nar ekşisi kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.Salatalara çok yakışıyor çok leziz bir sos.
DOMATESLİ MOZERELLA
Domatesleri halka halka kesip tuzladıktan sonra aralarına mozerella peyniri yerleştiriyoruz.Fesleğenle süsleyip balzamic sirke çektirmesiyle servis ediyoruz.
KABAK VE PATLICAN IZGARA
Kabak ve patlıcanları uzun uzun kesip tuzlu suda beklettikten sonra kuruluyoruz.Döküm ızgara tavayı ısıtıp fırça yardımıyla kabak ve patlıcanlara sızma zeytinyağı sürüyoruz.Arkalı önlü pişirip pesto sosla servis yapıyoruz...Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok: