9 Aralık 2011 Cuma

Mısırlı ve Buğdaylı Kaygana



Eks mutfak akademisinde gerçekleşen,Siemens Ev Aletleri Yılbaşı Sofrası etkinliğinde yaptığımız müthiş lezzetli bir tarifi vermek istiyorum..

Siemens Teppanyaki Ocak İle Buğdaylı ve Mısırlı Kaygana Tarifimiz;

Malzemeler:
1/2 su bardağı haşlanmış buğday
1/2 su bardağı konserve mısır
1 çay bardağı süt
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz ve Taze çekilmiş karabiber

Sosu için:

1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 dal taze nane
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı:

İlk önce sosu hazırlayın. Yoğurdu uygun büyüklükte bir kaseye alıp bir miktar tuz ilave edin. Sarımsağı ezip yoğurda ekleyin. Taze naneyi incecik kıyın, kuru nane ve zeytinyağı ile birlikte yoğurda ekledikten sonra sosu tekrar karıştırın.Serviste kullanmak üzere kenara alın.
Yumurtaya un, süt, ve tuzu ilave edip bir kapta çırpın. İçerisine haşlanmış buğday, mısır ve karabiberiekleyip karıştırın. Tepanyaki ızgarasını bir fırça ile yağlayın. Çırpılan yumurta karışımından küçük bir kepçe alarak ızgaranın üzerine dökün. arkalı önlü olarak pişirin. servis tabağına alıp naneli sos eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.

KAYGANA

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Meloşum