30 Aralık 2011 Cuma

Üç Renkli Yılbaşı Çam Ağacı Salatası



Malzemeler:
4 adet orta boy patates
4 tane rendelenmiş havuç
1 adet rendelenmiş yada robottan çekilmiş mor lahana,
Yarım demet Dereotu yada maydanoz
2 Sap taze soğan ( Arzuya göre )
Tuz, karabiber,Nane,Pulbiber
Zeytin yağı ve limon

Sarımsaklı Yoğurt ( Arzuya göre )



Hazırlanışı:
Öncelikle patatesleri haşlayıp  sıcakken püre yapın. İçine tuzunu,dereotunu,soğanını ve karabiberini atıp pürenin 3 te 1ini streç fılm serilmiş kalıba bastırarak yerleştirin. Diğer taraftan  rendelenmiş havuçları 2 kaşık zeytin yağında soteleyin. Mor lahanayı robota koyup içine tuz, limon suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup çekin. Dereotlarını ve taze soğanı minik minik doğrayın. Kalan patates püresini 3 parçaya ayırıp birine mor lahanaya diğerini havuç'a katıp iyice karıştırın. Karışımı sade patates püresinin üzerine yada yanına döşeyin.  ( Bizdeki kalıpta çam ağacı kalıbıyla yapıldığı için yan yana döşenmiştir) Aynı işlemi havuç ve patates karışımı ile tekrarlayıp kalıba karışımları dikkatlice yerleştirin.

Dolapta 3 saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip limon sıkarak servis edin...Üzerini arzuya göre süsleyin.

Eğer ikinci bir kalıpla sata yapıyor iseniz diğerinin üzerine kalıbı çevirdikten sonra sarımsaklı yoğurt dökebilir,nane ve pulbiber ile süsleyebilirsiniz.. Çıtır Soslu Cipsler ve salatalıkda kullanabilirsiniz süslemelerinizde.. Afiyet Olsun..


1 yorum:

Unknown dedi ki...

çok hoş gözüküyorlar,ellerinize sağlık :)
iyi seneler :)