22 Aralık 2011 Perşembe

PARMESANLI DOMATES SOS İLE HİNDİ GÖĞÜS SARMASI




Malzemeler:
2 adet hindi göğüs
200 gr kestane mantarı
1 adet orta boy soğan /ince doğranmış
100 ml krema
50 gr toz parmesan peyniri
2 diş sarımsak /ince doğranmış
2 dal taze kekik
2 dal taze fesleğen
200 gr ıspanak
tuz-karabiber
zeytinyağı
Parmesanlı domates sos için :
200 gr konkase domates
1/2 adet soğan
2 diş sarımsak
100 ml tavuk suyu
50 gr parmesan peyniri
5 gr şeker
tuz-karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Hindi göğüsleri arzu edilen incelikte,iki streç film arasında et döveceği ile dövün.
Bir tavada soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
Mantarları ekleyip 5-6 dk karıştırarak soteleyin.
Ispanak,krema ve parmesanı ekleyerek karıştırarak pişirin.
Tuz-karabiber,kekik ve fesleğeni ilave edin,soğumasını bekleyin.
Soğduktan sonra,hindilerin ortasına bu karışımı yerleştirip,rolu şeklinde sarın.
Ruloların üzerine tuz karabiber serpiştirin.Üzerine az zeytinyağı gezdirip,180 C lik fırında 25-30 dk pişirin.
Parmesanlı domates sos:
Soğan ve sarımsakları küçük küp şeklinde doğrayın ve az yağlı bir tavada soteleyin.
Domates konkase,şeker,tavuk suyu ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Tuz,karabiber ve toz parmesan peynirini ekleyip ocaktan alın.Ve Hindi Servisinin Üzerinde Gezdirin..
Afiyet Olsun..



2 yorum:

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Ellerinize sağlık:)

pembe kekik dedi ki...

Nefis,nefis ellerine sağlık.