30 Aralık 2011 Cuma

VOLCANO ÇİLEK SOS VE VANİLYALI DONDURMA EŞLİĞİNDE





MALZEMELER(10 kişilik)


5 yumurta
5 yumurta sarısı
125 gr şeker
125 gr un
250 gr tereyağı
250 gr (bitter,fındıklı,portakallı)çikolata
10 adet aliminyum sufle kalıbı


MALZEMELER:
Tereyağını eritip içine rendelenmiş çikolataları ilave ediyoruz.Krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker ekleyip Braun multiguik 5 ile çırpıyoruz.Şeker ve unu da ilave edip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.Kalıpları önce tereyağına sonra una buluyoruz.Kalıplara paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dk.çökmeden alınır.
ÇİLEK SOS İÇİN:
500 gr dondurulmuş çilek
2 su bardağı toz şeker
Az nişasta
Çilek şurubu ya da çilek esansı
YAPILIŞI:
Çilekler şekerle pişirilir.Püre haline getirilir.Kıvamı koyulaştırmak için nişasta kullanabilirsiniz.Az miktarda çilek şurubu ilave edilir.Servis edilir.Afiyet olsun...

1 yorum:

durutarifler dedi ki...

Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice nice yıllara.
Umarım yüreğinizin ışıl ışıl olduğu bir yıl geçirirsiniz.