28 Mayıs 2010 Cuma

KOTANYİ BAHARATLARI HAKKINDA..


Kotanyi ile market raflarında karşılaştım ama yeni bir marka olduğu için denememiştim.Daha sonra Kotanyi'nin medya ve internet danışmanlığını yapan Mert Bey'den bir mail aldım.Bana Kotanyi tr sitesini ve ürünler hakkında güzel bilgiler verdi.
Uzun zaman geçti aslında gecikmiş bir post oldu anlatmak için ama ürünler elime geçince anladım ki Kotanyi Şahane..Kokusu,Aromaları Doğal..Sadece baharat değil Pane harçları,Kebap Harçları,Zeytin Harçları ve çok ilginç baharatları mevcut..


Eylül 2009 itibariyle Türkiye pazarına giriş yapmış olan Kotanyi Baharatları birinci yılına yaklaşırken ürünlerini severek alan tüketicilerinin karşısına yepyeni kampanylarla karşılıyor.
Avrupa’nın baharat sektöründe en büyük iki markasından biri olan Avusturya’da pazarın yüzde 80′ine, Macaristan’da ise yüzde 60′ına sahip bulunan ve dünyada 18 dilde baharat üreten Avusturya merkezli Kotanyi markası 66 çeşit baharat ürünüyle Türkiye’ye geldi. Avrupa’da 128 yıllık bir geçmişe sahip olan Kotanyi, aynı zamanda Türk pul biberini de Avrupa pazarına taşımayı amaçlıyor.


Tarihimiz



Hikayemiz – İlham ve tutkunun birleşimi


“Kotányi”nin hikayesi meraklı ve genç bir adamın tutkusu ve onun egzotik lezzet dünyalarını keşfetmekten aldığı hazla başlar. Mümkün olduğu kadar çok insanla paylaşmak istediği bir tutkuyla: Janos Kotányi’nin koca dünyayı tek kişinin mutfağına sığdırma hayali hala geçerli. Hoş kokulu otların ve baharatların ayak izlerini takip edin- gelin ve bize katılın, yüzyıllar arasında bir yolculuğa çıkın.


„Fikirleriniz büyük olmak zorunda değildir, sadece dünyayı değiştirmek zorundadır“


(Janos Kotányi – Hazzı keşfe çıkan adamın öyküsü)

Janos Kotányi çocukluğunda – her ne kadar sadece zihninde olsa da - dünyanın birçok uzak yerini gezdi, yabancı ülkelerin seslerini, kokularını ve yemeklerini hayal etti. Bütün dünyayı evine sığdırmanın hayalini kurdu – genç kaşif egzotik otların ve baharatların çeşitliliğinden etkilenmişti. Fakat eski tarih kitaplarının içine sıkışıp kalmak ya da atlasta öylece gezmek yerine kararını çoktan vermişti: 1881 yılında memleketi Szeged’de bir kırmızı biber imalathanesi kurdu. Böylelikle “Kotányi” şirketi de doğmuş oldu. Lezzetleri ve kokuları tanımaya susamış bu genç adam, kendi tarlalarından elde ettiği tatlı biberleri kendi elleriyle işlemeye başladı. Bunu yaparken de sadece kendisinin bildiği bir sır olan özel tarifini kullandı.
Janos’un nefis kırmızı biber çeşitleri Viyana’yı bir anda adeta fethetmişti: 1884 yılında Döbling semtinde ilk Kotanyi şubesi açıldı ve hemen kısa bir süre sonra seçkinci Viyana halkı bu meşhur kırmızı biberin yanı sıra enfes Cognac’a, Macar likörlerine ve Bilrothstrasse’deki diğer lezzetlere erişim imkanı buldu. Kırmızı biberin tazeliği ve lezzeti sayesinde Kotanyi “Sarayın Baş Erzakçısı” görevine getirildi.
Genç adama çeşni ticaretindeki vizyonunu görme konusunda cesareti ve merakının yanı sıra biraz da şansı yardım etti. Yirminci yüzyıldaki hızlı ekonomik gelişim şirketin çabukça yükselmesine yardımcı oldu. Janos yine akıllıca ve ileriyi görerek yatırım yaptı: Szeged’deki halihazırda ünlü kırmızı biber imalathanesine ek olarak bir baharat imalathanesi açtı ve egzotik mutfak dünyalarını insanın kendi mutfağında tanıması fikrini Budapeşte, Berlin, Münih, Boston ve New York gibi şehirlere yaydı.


Kuşak Değişimi – Ailenin on yıllarboyunca şirket üzerindeki etkisi


Janos Kotányi’nin vizyonu çocukları tarafından devam ettirildi: 1925’te Hans Kotányi şirketin başına geçmişti. Ekonomik durgunluk ve II. Dünya Savaşı nedeniyle yaşanan zorluklara rağmen şirketi başarılı şekilde yönetti ve bu sayede Kotányi, Paris’te bir yemek fuarında 50. Uluslar arası ödülünü aldı. Hans Kotányi tüm enerjisini babasının hayalini gerçekleştirmek için kullanmıştı: ister amatör, ister profesyonel aşçı olsun, herkes dünyanın her yerinden gelen otları ve baharatları mutfağında kullanmalıydı.
1950’lerde Hedwig ve kardeşi Friedrich şirketi modernizmle tanıştırdı. İkisi de dedelerinin felsefesini izlediler ve daha fazla insanın güzel lezzetler ve çeşnilerden ilham alabilmesi için çok sayıda yeni şube açtılar. Temel fikir olan mutfakta yaratıcılık tüm ekonomik faktörlere rağmen hala geçerliydi ve bu fikir yeni ve ilginç birçok ürünle taçlandırılmıştı.
1981 şirketin tarihi için önemli olan bir başka yıldı: Talihsiz nedenlerden dolayı 24 yaşındaki Erwin Kotányi şirket yönetiminde amcasının yerini almak zorunda kaldı. Viyana Üniversitesi İşletme Bölümü’nü henüz bitirmiş olan Erwin, lezzete olan tutkusu ve bağlılığı ile şirketi uluslar arası seviyeye taşıdı.

Güvene dayalı kalite


Kuruluş yıllarındaki vizyondan cesaret alan firmanın şimdiki temel hedeflerinden biri de modernleşmedir. Kotányi 1980'lerde modern kırmızı biber dolum makinesini kullanmaya başlayan ilk şirketlerden biriydi. Kotányi, miras olarak aldığı geleneksel kimliğiyle birlikte, üretim süreçlerine getirdiği teknik yenilikler ile modern, trendleri belirleyen ve çağa ayak uydurmayı başarabilen bir kuruluştur. Ancak Janos'un gizli tarifi hala aynı!


Şirket gittikçe büyümektedir - yeni yönetim binası 1989'da Aşağı Avusturya'da yer alan Weinviertel'e bağlı küçük bir kasaba olan Wolkersdorf'da kurulmuştur. Bu aynı zamanda dünyanın en modern baharat tesisinin kuruluşu anlamına gelmektedir. Janos Kotányi'nin ruhu hala yaşıyor - 150 kadar çalışan her gün sevgi, tutku ve sadakatle paketlere sadece en iyi ürünlerin girmesine özen gösteriyor.


Janos Kotányi'nin ürünlerin hep en yüksek kalitede olmasına gösterdiği özen gibi, bugün de Kotányi'de maksimum kaliteyi sağlamak amaçlı testler yapılmaktadır: Kotányi kalite programını Mayıs 2003'te gıda ticaretinde önemli bir belge olan ISO sertifikasını alarak kanıtlamıştır


Şirket, daha da yüksek standartlar elde etmek için 2005'te IFS sertifikasına layık görülmüştür. Bu uluslararası gıda standardı ürünün güvenilirliğini ve kalitesini geliştirmeyi hedeflemektedir.


Uluslararası uyum - Yeni bir yüzyıla doğru


AB'deki genişlemeyi önceden gören ve kurucusunun öncü ruhunu takip eden Kotányi, 1980'lerde Letonya ve Litvanya'nın yanı sıra Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Romanya, Slovenya ve Slovakya gibi ülkelere yatırımlar yaptı.Zamanla Sırbistan, Bulgaristan, Bosna-Hersek ve Ukrayna gibi diğer güneydoğu Avrupa pazarları da bu yatırımlara dahil edildi. Ayrıca Kotanyi'nin büyük başarısı Almanya, İtalya ve Rusya'ya da yayıldı.


Kotányi'nin yüksek kaliteli ürünleri dünyada Çin'de bir okul restoranından Slovenya'daki bir otelin aşçısının çeşni rafına, Avusturya'da evinizin mutfağına kadar birçok yerde, sayısız ülkede bulunabilir.
Bir coşku olarak başlayan bu fikir - Janos Kotányi'nin verdiği ilham sayesinde - dünyadaki amatör ve profesyonel aşçıları birbirine bağlayan bir tutku kaynağı haline gelmiştir. Siz de bu coşkudan esinlenin!

Şirketle ilgili daha ayrıntılı bilgi basın bölümümüzde rakamlar ve şekillerle verilmiştir.


KOTANYİ'NİN HAKKINDA

İlhamla pişirin, Tutlu ile Yaşayın.

Her şey 1881 yılında Janos Kotányi ve Paprika ile başladı. Kısa zamanda dünya’nın her yanından gelen üstün baharat ve otlarla büyüdü – işte bu bizim gerçek tutkumuz. Bugün olduğu gibi. İnsanlara baharatlarımızla, yaratıcı yemekler yapmaları için ilham veriyor, hayatlarına zevk ve tutku katıyoruz. Farklı ülkeler ve kültürler zamanla farklı ihtiyaçlar, lezzetler ve alışkanlıklar geliştirmişlerdir. Çünkü kişiye ve yiyeceklerden aldıkları hazza odaklandığımız için, öncelikli odak noktamız her zaman: mümkün olan en iyi tadı sunmaktır. Yediklerimiz, Bölgesel geleneklerimizde bulunan köklü alışkanlıklardır. Bu konuda adaletli olabilmek için 20 farklı ülke için 4500 parça ürünümüz bulunmaktadır. Her ürünümüz sizleri Dünya lezzetlerini keşfetmek için ön yargısız ve çeşitlilik içeren bir davettir.
“Dünya üzerinde bulunan baharatların en iyilerini seçmek benim için çok özel bir uğraşıdır”.

8 yorum:

ümmühan dedi ki...

Bu markayı hiç duymamıştım, sen güzel diyorsan denemeli, bilgilendirdiğin için sağolasın

Zehra Gürgen dedi ki...

Ben de hiç denemedim?

ANNEMİNELİ dedi ki...

Paylaşıma teşekkürler.Denemek isterim.Sevgilerrrr....

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Evet Mert bey Kotanyı baharatlarından Bahara Merhaba kahvaltısında da dağıtmıştı. Kendisiyle uzun uzun muhabbet etmiştik o sabah keyifle. O gun benim şansıma mesela toz biberiye düşmüştü hindistancevizi ile.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ben ilk Bim'de tane karabiber ve tuzunu görüp almıştım. Çok da memnunum:)

http://belguzar anne.blogspot.com dedi ki...

merhaba nefıs bahartlar eşim gönderıyor gıttığı ulkelerden bahartsız yaşam duşune mıyorum

Esradan dedi ki...

Her dil, gönlün perdesidir. Perde kımıldadı mı, sırlara ulaşılır. Hz.Mevlana

Sevilay dedi ki...

Kotanyi baharatlarını bu sene başında eşfettim. Çocukluğumun (1946 doğumluyum!) hoş aromalı, doğal baharatlarını anımsattı bana. Sayenizde firma hakkında bilmediğim pek çok şey öğrendim. Paylaşım için çok teşekkürler...