7 Mayıs 2010 Cuma

Safranlı Dil Balığı

Geçtiğimiz Günlerde Tefal Nutricook ve Actifry Family MSA'da gerçekleşen etkinlikte yaptığımız Tarifi vermek İstiyorum.Bu Tarifi Tefal Nutricook Yeni Nesil Düdüklü Tencere  ile gerçekleştirdik.İnanılmaz Lezzetli bu tarife geçelim isterseniz..

Malzemeler;

2 adet Fileto Dil Balığı
2 adet uzun ince ıspanak yaprağı
5 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kurutulmuş safran
1/2 su bardağı Süt Kreması
1/2 su bardağı Elma Sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber

Hazırlanışı;

2 adet Adet dil balığı filetosunu tezgaha serip,üzerine 1 dakika kadar haşlanmış 2 büyük haşlanmış ıspanak yapraklarını diziyoruz. Sonra 2 filetoyu da ayrı ayrı rulo yapıyoruz. Buharda pişirme aparatının üzerine yerleştiriyoruz.
5 Adet arpacık soğanı ince halka doğrayıp 1 yemek kaşığı zeytin yağında sararıncaya kadar çeviriyoruz. Safranımızı ve 1/2 bardak sek elma sirkemizi, 1/2 bardak kremamızı ekleyip biraz da karabiber ilave ediyoruz. 
Buhar aparatımızı yerine yerleştirip NutriCook un kapağını kapatıyoruz ve saatini 3 dakikaya kurduktan sonra sadece bize verdiği uyarıları takip ediyoruz. (Yaklaşık 7 dakika içinde pişirme işlemi tamamlanmış oluyor)
Balıklar piştikten sonra servis tabağına alıyoruz sosumuzu 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Krema bütünleşip sos haline geldiğinde balıklarımızın üzerine ve tabağımıza sosumuzu ilave ediyoruz.

Biz Nane Ve Nutricook ile Buharda haşlanmış brokoli ve havuç ile servis ettik..Çokta beğenildi sunum ve lezzet olarak..Mutlaka denemenizi öneririm.Misafirleriniz bu sunum ve lezzete bayılacak..

6 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.

mandalincikmazi dedi ki...

Nefis görünüyor canım..
İstanbullu blogcular olarak çok şanslısınız maalesef İzmir de blogle aktiviteler yok...
Ellerinize sağlık ...
Güzel bir gün olmuştur eminim...
Sevgiler.........

humeyra dedi ki...

Harika görünüyor. Olsa da yesem...

Zehra Gürgen dedi ki...

Harika bir yemek olmuş.Özellikle buharda pişmesi çok güzel.Aa keşke bu etkinliğe katılabilseymişim.İstanbulda değiliz diye kaçırıyoruz bu tür faydalı etkinlikleri :(
Çok güzel bir tarifmiş..

ellerine sağlık canım
sevgiler

Nilgün Komar dedi ki...

valla yemede yanında yat dedikleri modelden buuuu

lezzettabağı dedi ki...

Ellerine sağlık canım, bu gün bu tarifinizi görünce hemen not aldım eğer dil balık bulabilirsem diğer malzemelerim mevcut yarın akşama bende deneyeceğim denersem bende sizin adınıza link verip bloğumda yayınlamak isterim..Sevgiler.