13 Mayıs 2010 Perşembe

Soslu Tavuklu Keşkek



Dün Yine Emirgan Korusunda idik..Laleler Artık Solmuştu :) Ailece Güzel Bir Piknik Yaptık.Daha Sonra Emirgan Sahile İnip Dondurmalarımızı yedik..Tabii bu arada güzel anlarda yaşandı :)
Neyse.. Piknik Öncesinde Eşim Akşamdan Haşlayıp Şişmeye beklettiğimiz buğdayları Tavuklu Keşkek Olarak Hazırladım.Bu sefer Çok Fazla Dövmedim.Kolay Oldu..Pratik Bir Yemek Şeklindede düşünebilirsiniz..

Tarife geçelim isterseniz;

Malzemeler;

500 gr.Buğday
400 gr.Tavuk Göğüs Eti
1 tatlı kaşığı Tuz

Sosu İçin;

1/2 Çay Bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
1/2 Çay Bardağı Yonca Sızma Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Yonca Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası

Hazırlanışı;

Buğdaylar Önceki geceden bol suda bir taşım kaynatılır.Ardından altı kapatılır ve sabaha kadar suyu çekip şişmesi için bekletilir.
Şişen buğdayların üzerine julyen usulu doğranmış tavuk etleri ve üzerini bol miktarda geçecek kadar su ilave edilir.(10 cm kadar)
Daha sonra tavuk ve buğdaylar beraber pişmeye bırakılır.Arada karıştırılır.
30 dk pişltikten sonra buğdaylar kepçe yada tokmak yardımıyla dövülür.Karıştırılarak dövme işlemi devam edilirki hem buğraylar hemde tavuk etleri macun kıvamına gelsin diye.İri kıvamda sevenler çok fazla dövme işlemini sürdürmeyebilir.

Diğer taraftan sos malzemeleri bir tavaya alınır.Salçalarımız yağda 2-3 dk.kavrulur ve altı kapatılır.
Pişen Keşkekten servis tabağına alınır ve üzerine hazırladığımız sostan dökülür.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet Olsun..

Not: Eğer su miktarı çok azalır çok katılaşırsa biraz kaynamış su ilave edilerek biraz daha pişirilebilir.

Hiç yorum yok: