24 Ağustos 2010 Salı

Hünkar Beğendi



Güzel bir Tarif ile karşınızdayım.. Bu tarifi Bana Sibel Hanım Yollamış Sitemde yayınlamam için.. Kendisine Teşekkür ediyor ,Ellerine Sağlık diyorum..


Birde...

Kotanyi Yemek Yarışmasında Önceden Seçilmiş 20 Blogger Yarışıyor..


Bunların Arasında Bende Varım..


Desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar..


Tüm Destek Veren, Tarifin altında yer alan 5 yıldızı Benden esirgemeyen arkadaşlara Teşekkürler
5 Yıldız ( Mükemmel ) Oyunuzu tarifin altında bulunan aşağıdaki linkten verebilirsiniz..


http://www.kotanyisofrasi.com/yemek-tarifi/pilicli-pureli-beykoz-kebabi/

Tekrar Tekrar Hepinize Teşekkür Ederim..

Gelelim Tarifimize..

Malzemeleri:


250 gr Dana eti
3 Adet büyük boy kemer patlıcan
1 Adet kuru soğan
2 Adet domates
3 Adet sivri biber
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Su 
Kotanyi Değirmen Deniz Tuzu,Karabiber
Arzuya Göre Yonca Ayçiçek yağı

Beğendisi İçin Malzemeler:

Közlenmiş Patlıcan
2 Çorba kaşığı un
2 Su bardağı soğuk süt
1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri
Arzuya Göre Yonca Ayçiçek Yağı
Kotanyi Değirmen Deniz Tuzu
Kotanyi Değirmen Karabiber

Hazırlanışı:


Dana etlerini küp küp doğruyoruz. Tenceremizde yağda kavuruyoruz.Daha Sonra Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam edilir. Salça ve sıcak su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın sivri biber ve domates ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ekliyoruz.


Beğendisinin Tarifi:


Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğruyoruz. Tencereye ayçiçek yağı koyuyoruz. İçerisine unu ilave edip kavuruyoruz. Patlıcanlar unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Kaşar peynir ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz.Afiyet olsun..

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım beğendi harika hünkar beğen
dikten sonra bize söz düşermi:))Si
bel hanımın ellerine sağlık.Yarışma
da başarılar dilerim.Breketli iftar
lar öpüyorum.
Bende beklerim canım:))

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Arkadaşım, Derya güzel demiş. Ben de 'iyi ki beğenmiş' diyeyim de tam olsun bari..Harika görünüyor, bayılırım.Eline sağlık..

Unknown dedi ki...

Gerçekten yemekler güzel görünüyor.Bende kotanyi baharat çeşitlerini migros marketlerde gördüm ve hoşuma gitti açıkçası.Envayi çeşit baharatları değişik tatlı yemekler yapmak için birebir Türkiye de bulunamayacak baharatlar bile elimizin altında olacak. tarifleri yakında yapmayı düşünüyorum. ellerinize sağlık.

Cafe Pepela dedi ki...

Başarılar dilerim gülüm,beğendi süper görünüyor:)
Muhabbetle