20 Ağustos 2010 Cuma

Truff Pastası

Malzemeler;

7-8 dilim çikolatalı kakaolu kek (Bende damla çikolatalı kakaolu kek vardı onu kullandım)
1 Kutu Tikveşli Süt Kreması (Sıvı Krema)
150 gr.CKLT Bitter Kuvertur Çikolata
Üst Kreması İçin;

1.5 bardak süt
2 poşet kremşanti

Üst Sosu;
Pınar hazır çikolata kakao sos

Hazırlanışı;


Süt kreması ısıtılır ve içerisine bitter kuvertur çikolata ilave edilir.Eriyen çikolatalı ganaj kremanın içine parçalanarak kek parçaları ilave edilir.Ve iyice boca edilir
.Daha sonra yaptığımız bu Truff hamuru kelepçeli  bir kalıba yerleştirilir.İyice Kalıba bastırılır.Daha sonra başka bir kapta 1.5 bardak süt ve kremşanti çırpılır.Truff hamurunun üzerine dökülür.Ve 1 gece yada en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir.Servisten önce hazır kullanıma uygun çikolatalı sos (dondurmalarda kullandığımız) ile değişik şekiller verilir.Ben ebru deseninde şekiller verdim.Daha önceden evde bulunan müslili truff topları ilede süsledim.Sizde değişik süslemeler yapabilirsiniz.Soğuk olarak servis edin..Afiyet Olsun..




Not: Kuvertur Bitter olduğu için ve kekimde kakaolu oldugu için yoğun bitter tadında trufflar oldu..Bitter sevenler için çok ideal bir tatlı..

1 yorum:

Federica Simoni dedi ki...

wow sono golosissimi!!ciao!