14 Ağustos 2010 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Bakla

Ramazanın 4.Gününe geldik..Çok şükür iyi gidiyor.. Bir yandanda taşınma telaşım var..Eksikler ,hazırlıklar ,toparlanmalar v.s
Hayırlısı ile bir yerleşsem diyorum :) Benden kısa haberler bu şekilde..
Bu arada Ray Gurme dergisi almayı unutmayın.. Bu ayda yine güzel tariflerle sizlerleyim..
Şimdi çok faydalı bir sebze yemeği tarifine gelelim..



Malzemeler:


1 kilo Taze bakla

1 çay bardağı Yonca zeytinyağı


2 adet kuru soğan

1 Tatlı kaşığı Yonca Domates Salçası


1/2 demet dereotu


1 tatlı kaşığı toz şeker


1 tatlı kaşığı tuz


1 adet limon suyu


1 bardak Su


Hazırlanışı:


Baklaları ayıklayıp yıkayın. İri İri dilimledikten sonra biraz tuz ve limon suyu ile karıştırın.
Soğanları küp küp doğrayın,çok az sıvıyağda biraz tavada kavurun.Salçayı ilave edin.Baklalarıda soğanlara ekleyin.
Üzerine baklaları geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Tuz ve şekeri ekleyin.Zeytinyağını üzerine ekleyip ocağı kapatın.
Yemeğimizi servis tabağına alıp ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Ilık yada Soğuk olarak servis edin.Afiyet olsun..

4 yorum:

Magia da Inês dedi ki...

♥ Olá, amiga!
Passei para uma visitinha... amei!
Está tudo muito lindo, criativo e de saboroso.
Bom fim de semana!
Tudo de bom!!!♥
Beijinhos.
Itabira♥♥
♥♥Brasil

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

hayırlı ramazanlar ,afiyet olsun..
galiba aşağıdaki borownieyi yanımda götürüyorum :)

Zehra Gürgen dedi ki...

baklayı çook seviyorummm..ah alıp yapsam.

ellerine sağlık canım

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık canım benim... muckkk