2 Kasım 2008 Pazar

Mantarlı Pirinç Pilavı


2 bardak pirinç
2.5 bardak su
300 gr.sotelik doğranmış mantar(Piyazlık gibi)
Sıvı yağ,tereyağı
1 yemek kaşığı tuz

İk önce sıvı yağ ve tereyağında mantarlar kavrulur,üzerine yıkanmış pirinçler eklenir ve kavrulmaya devam edilir,En son suyu koyulur ve limon damlatılır,tuzu ilave edilir.Orta ateşte pişirilir,daha sonra altı kısılarak suyunu çekmesi beklenir,Piştikten sonra altı kapatılır 10 dk.dinlemeye bırakılır.Servis edilir,Afiyet Olsun.
Not:Aynısını bulgur pilavındanda yapıyorum.yalnız bulgur çok su çektiği için 3 bardak su kullanabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

cok güzel bir tarif denedim cok lezetli tarif icin tesekürler ayten