14 Kasım 2008 Cuma

Mantarlı Tavuk Sote






1 baş soğan piyazlık doğranır ve sıvıyağda kavrulur,üzerine 2-3 adet minik doğranmış sivribiber eklenir.Daha sonra jülyen usulu doğranmış 400 gr.tavuk göğüsleri ilave edilir,ve sotelenir,Üzerine yine piyazlık enlemesine uzun uzun doğranmış 400 gr.mantar ilave edilir.Biraz çevrilir ocakta tavuklarla birlikte.Daha sonra üzerine 4 adet rendelenmiş,doğranmış yada roboto vurulmuş domates püresi eklenir.Tuz,Köri ve çok az pulbiber eklenerek kısık ateşte hiç su koymadan sotelenir.Yaklaşık 50 dk.pişirilir.Afiyet Olsun.
Mantarsız sadece tavuklu sote için aynı tarifi mantarsız olarak yapabilirsiniz.Resim için tıklayınız.

Not:Kaşarlı Tavuklu mantar sote resimleri eski tariflerde bulunmaktadır.Kaşar peynirlisinide deneyebilirsiniz.Kaşar Peynirini yemek piştikten sonra yemeğinizin üzerine serpip 10 dk.fırınlayabilirsiniz.Yada tenceredeki sıcak yemeğinizin üzerine serpip erimesini bekledikten sonra servise çıkarabilirsiniz..
Kaşarlu tavuklu mantar sote için tıklayınız..
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: