2 Kasım 2008 Pazar

İslim Kebabı (Antep Mutfağı)

Malzemeler;

Köfte İçin;

500 gr.kıyma
1 domates rendesi
1 soğan rendesi
1 yumurta
1 paket köfte harcı
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı köftebaharı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı fesleğen
10 yaprak kıyılmış taze nane

Sosu İçin;
2 domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Dış Malzemeler;
3 adet uzun kemer patlıcan
2 adet domates
2 adet sivribiber
Kızartmak İçin Sıvı Yağ


Patlıcanlar alaca şekilde soyulur ve bu şekilde uzunlamasına 4 -5 eşit parçaya bölünür,ve tuzlu suda 2 saat bekletilir,Daha sonra bir tavada kızartılır,

Domates ve soğan blendire vurulur veya rendelenir ve kıymaya diğer köfte malzameleriyle birlikte eklenir,(domates ve soğan sulu karışım oldugu için su koymadım köfte harcı için)ve iyice yoğurulur,Köftele hamurundan hamburger büyüklüğünde parçalar alınır ve yassı bir şekil verilerek hafifçene kızartılır(köfteleri daha küçük yapabilirsiniz ama ben bir porsiyonluk olucak şekilde büyük yaptım güzelde oldu :) )Kızaran köfte ve patlıcanlar aşağıdaki resimlerdeki gibi çaprazlamasına koyulan patlıcanların ortasına köfteler koyulur ve bohça şeklinde kapatılarak kürdan yardımıyla tutturulur ve bir fırın tepsisine dizilir,


Üzerine dilimlenmiş domates ve biberler kürdana geçirilir, Sos malzemeleri ise robottan geçirilir ve yemeğimizin üzerine gezdirilir 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.Afiyet Olsun..
Yemeğimizin pişmiş Hali

Hiç yorum yok: