16 Kasım 2008 Pazar

Hamsi Tava




Normalde Hamsiler ayıklanır başları kopartılır,iyice bol suda yıkanır ve un,mısır unu ve tuz karışımına bulanıp az yağda kızartılır.Hamsi bol yağda kızartılmaz çünkü.Tavaya böyle düzenlice yuvarlak şekilde dizilir.Arkalı önlü kızartılır.Fakat başka bir hizmet varki son derece titiz ayıklıyolar,yıkıyolar ve pişiriyolar..
Ne evde kap kacağınız kirleniyor,ne ayıklıyorusunuz ne yıkıyorsunuz ne pişirmekle uğraşıyorsunuz nede eviniz balık kokuyor..
Eve bazı balıkçılar bu şekilde servis sunuyorlar.Ben bu Hamsi tava 10 ytl iri iri taptaze 1.5 kg.kızarttırdım ve sıcacık evimden hiç çıkmadan evimide kokutmadan evime kadar servis ettirdim..Ne güzel değilmi..Sadece balık parasını ödüyorsunuz belki biraz daha pahalı ödüyorsunuz ama değiyor :)

Hiç yorum yok: