14 Kasım 2008 Cuma

Light Tiramisu (İtalyan)





Süt,vanilya,un karıştırılarak pişirilir,Kaynadıktan sonrada 10 dk.kısık ateşte karıştırarak pişirilmeye devam edilir,Altını söndürdükten sonra şeker ve tatlandırıcılar konulur ve karıştırılır.Kremamız ılıtılır,Ilınan kremaya labne peyniri ilave edilerek 10 dk.mikserle yada çırpıcı ile çırpılır.
Kremamız hazırdır..
Nescafe Cappicino ve jacobs 150 ml ılık suda eritilir.(2 yemek kaşığı sade nescafede olabilir)
Hazırladığımız kahveli sosumuz pastabanın her 2 katınada eşit miktarda serpilerek yayılır,

Soslanmış hali kekimizin.. Kekimizin ilk katına kremamızın yarısı her tarafına eşit miktarda yayılır,
Üst kek tabanımız kremanın üzerine kapatılır ve üzerine kalan kremamız dökülerek yayılır,Kremanın üzerine bir tel süzgeç yardımıyla bolca kakao serpilir,En son dilim yerleri belirnecek şekilde şekil verilir ve muz ve antep fıstığı tozu ile süslenir,Afiyet Olsun.. Malzemeler;

3 kahve fincanı esmer un
1 litre Light süt (Yarım yağlıda olabilir)
1 paket vanilya
1 kahve fincanı toz şeker (az da olsa normal şeker koydum,siz koyamayabilir onun yerine tatlandıcı sayısını tadına bakarak arttırabilirsiniz)
30 adet tatlandırıcı şeker (Eczanelerde bulunur)
1 adet sade pastaban
1 adet vanilyalı cappicino
1 adet 2 in 1 kahve kremalı nescafe yada jacobs (şekersiz) (Ben evde bunlar oldugu için kullandım,siz onun yerine 2 yemek kaşığı granül nescafe kullanabilirsiniz.Gold ve classic farketmez)
200 gr.labne peyniri (Light labne kullanılabilir)
Kakao
Süslemek için;
Muz,Antep fıstığı tozu yada kivi
4/1 bardak su (150 ml)
Not:Hayatımda yediğim en güzel tiremisu idi diyebilirim.Şiddetle yapmanızı öneririm.Esen arkadaşımın tarifinden esinlenerek ve değiştirerek yapmış oldugum bu tarif hem leziz hemde çok hafif.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: