13 Kasım 2008 Perşembe

Kıyır Kıyır Poğça









MALZEMELER;

250 gr.margarin (oda ısında yumuşak)
1 cay bardagi zeytinyağı yada ayçiçekyağı
1 cay bardagi ılık su
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
5 bardak un (2 bardağı esmer un,3 bardağı normal beyaz undan yaptım)
1 tatlı kaşığı tuz
Kaşar Peyniri,Susam

YAPILIŞI:

Margarin,zeytinyağı,limon suyu ve ılık suyu,1 yumurtayi icine kırıp karıştırın,Kabartma tozunu ve tuzunu ilave edin.Orta yumusaklıktabir hamur elde edicez. Hamurdan cevizden biraz büyük parcalar kopartıp,icine beyaz peynir veya kaşar koyup şekil verin.(bende bir aletle üzerine şekil verdim adını unuttum :)) Yağlanmis fırın tepsisine pogacalari dizin, üzerine yumurta sarısını sürün.çörek otu ve susamla süsleyip, 200 dereceye ayarlanmis fırında,uzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: