2 Kasım 2008 Pazar

Yoğurtlu Fırında Tavuk Baget

Yoğurda sıvı yağ ve tüm baharatlar karıştırılır,yoğurtlu bir sos elde edilir,Arzu ediliyorsa bagetlerin derileri ayrılır ve bu yoğurtlu baharatlı karışıma bagetler iyice bulamaç edilir,Ve yağlanmı fırın tepsisine yada yağlı kağıt üzerine dizilir,Aralarına doğranmı patates koyulur ve 180 derece fırında 1 saat pişirilir (Üzeri kızarana kadar)Afiyet olsun..




1 kg.Tavuk baget (Ortalama 10 adet)
500 gr.yoğurt
2 adet patates
1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı fesleğen
1 yemek kaşığı köri

1 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkürler tarifiniz gayet pratik ve lezzetli görünüyor.