27 Kasım 2008 Perşembe

Susamlı İrmikli Kayısılı Kek (Tamamen bana ait:) )








Malzemeler;
4 yumurta
1.5 bardak toz şeker
1 bardak sıvıyağ
1 bardak esmer un (arzu edilirse beyaz un)
1 bardak buğday nişastası
1/2 bardak irmik
1/2 bardak sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
15 adet kuru kayısı
Kalıbı yağlamak için margarin ve Susam
Tüm malzemeler resimdeki sıraya göre karıştırılır,homojen bir kıvama gelince kayısı ve sıcak su eklenir karıştırılır,Kalıbımız margarinle yağlanır ve her tarafına susam serpilir,Kek karışımımız kalıbımıza dökülür,180 derece fırında 45-50 dk pişirilir.Afiyet olsun..
Kekin N0tu:Bu tarifi tamamen aklımdan uyduradak yaptım ve inanılmaz beğenildi.Aynı gün tükendi diyebilirim kekim..Tavsiye ediyorum :)

Hiç yorum yok: