21 Kasım 2008 Cuma

Kara Lahana Ve Beyaz Lahana Dolması





2 demet karalahana ve Arzu edildiği kadar beyaz lahana ayıklanarak bol suda haşlanır,Bir tavada

1 baş soğan ve sıvıyağ kavrulur,üzerine 2 bardak pirinç eklenir,daha sonrada 1 yemek kaşığı salça ve arzu edilen baharatlar eklenir,1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker konur.Harç soğumaya yakın lahana yapraklarına sarılır.Biz kara lahana ve beyaz lahana karışık pişirdik.Üzerine porselen bir tabak kapatılarak ve üzerini geçmeyecek kadar su konularak orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Afiyet Olsun..
Not:Arzu pişerken üzerine zeytinyağı gezdirin.yoğurtla yada limonla servis edebilirsiniz..

Hiç yorum yok: