6 Kasım 2008 Perşembe

Kıymalı Börek (Kolay Sarıyer Böreği)


2 baş soğan kavrulur arzu edilen kadar sıvı yağda 500 gr.kıyma eklenir,Tuz ve pulbiber eklenir,Arzu edilirse kuş üzümü ve dolmalık çam fıstığı eklenir ve kavrulur..

Daha sonra Yufkamız serilir (Benim yufkam meşhur tarabya yufkacısınında incecik gazete okuyacağınız kadar nerdeyse,bu şekilde yufka bulursanız tavsiyemdir gerçek el açma börek gibi oluyor) Ve Hazırladığımız kıymalı karışımdan heryere serpilir,(Yağlı olduğu için kıyma harcı ayrıca yağ dökmedim yufkaya)

Daha sonra rulo şeklinde sarılır ve döndürerek kendi etrafında gül böreği gibi tepsiye dizilir,Diğer yufkalarıda aynı şekilde rulo sardıktan sonra diğer sarılı yufkların etrafına sarılır.
Üzerine yumurta sarısı ve azcık sıbıyağ karışımı sürülerek 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir,Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: