26 Şubat 2010 Cuma

Chado Organik Çay ( Chadō Rooibos Chai,Imperial White,Jasmine Pearls)

Sizlere Sağlık açısından çok faydalı..Ayrıca kendine özel doğal hiç bir katkı maddesi olmayan aromaları çok güzel ,Lezzeti yerinde,Dünyada ender bulunun çay çeşitlerini bulup bize sunan Organik çay Chadō'dan bahsetmek ve hakkında bilgiler vermek istiyorum..
Ben şimdilik sizlere 3 çeşidinden bahsedicem..Denediğim ve gerçek çay tadını aldığım ..
Diğer çay çeşitleri için Chadō'nun kendi web sitesini gezebilir ve ürünlerden siparis edebilirsiniz..
Chado'yu mutlaka deneyin..Chado'nun farkına varın..


Gerçek Çay Deneyimi...
Chadō, dünyanın farklı yerlerinde yetişen kaliteli, özel ve yerel çayları Türkiye’de farklı lezzet arayan çayseverler ile buluşturmaktadır.
Chadō Japonca bir kelime olup “the way of tea” anlamına gelmektedir ve çayın hazırlanışından başlayarak sunuş ve içilmesini içeren tüm seremoniye verilen isimdir. Bu seremonide öne çıkan dört öğe vardır; Saygı, Sükunet, Saflık ve Uyum. Aslında bu 4 öğe, çayın anayurdu olan uzakdoğu’nun felsefesini de özetlemektedir.
Chadō markası ile satın aldığınız çaylarda bazı konulara büyük özen göstermekteyiz. Örneğin Chadō markası ile satın aldığınız hiçbir üründe aroma veya katkı maddesi bulunmamaktadır. Ayrıca Chadō markalı çaylar birçok poşet çayın tersine çay bitkisinin en üstteki taze ve kaliteli yaprakların toplanması ile elde edilir. Özellikle yeşil ve beyaz çayları demlerken çayın sıcak suda açılarak tam yaprak şeklini aldıklarını görebilirsiniz. Bu görüntü, bitkinin alttaki ve kırık yapraklar yerine üstteki taze yaprakların toplandığını gösteren en önemli işarettir.
Poşet olmadan en doğal haliyle, hissederek çay içebilmek için...

Hand Crafted Green Tea with Jasmine.
CHINA. (50 gr)

Yeşil çay yaprakları yasemin çiçeği ile birlikte tek tek elle sarılarak inci şekline getirilir. Bu sayede Yasemin çiçeği özel aroma ve kokusunu uzun süre korur. Sadece tomurcuk ve en üstteki iki taze yaprak kullanılır.
Uzun süre rahatlık ve tazelik veren bir çaydır. Uzakdoğu'da birçok SPA'da Jasmine Pearls çayı kullanılır.İçindekiler: Yeşil çay yaprağı ve yasemin çiçeği
İdeal hazırlama şartları: 77 oc – 85 oc sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1 çay kaşığı koyularak 6 – 8 dakika demlenmesi önerilir.
(aynı çay 2-3 defa demlenebilir)
Net: 50 gr
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan
Organic Rooibos Tea.
SOUTH AFRICA. Herbal pure leaf tea. (50 gr)

Güney Afrika’da özel yetiştirilen Rooibos çay (red bush) yaprağının özel baharatlar ile karıştırılmasıyla elde edilir. Meyvemsi, vanilya aromalı, zengin ve yumuşak bir tada sahiptir. Hazırlanırken isteğe bal ve göre sıcak süt eklenebilir. Kafein içermez ve yüksek oranda C vitamini içerir.
İçindekiler: Rooibos yaprağı, tarçın, kakule, nane, karanfil
İdeal hazırlama şartları: 95 oc – 99 oc sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1-2 çay kaşığı koyularak 6 – 7 dakika demlenmesi önerilir.
Net: 50 gr
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan



Imperial White

White Tea. CHINA. Pure Leaf Tea. (50 gr)


Imperial White dünyada çok az bulunan beyaz çay çeşitlerinden biridir. Beyaz çaylar hiç fermentasyon işlemine uğramadan üretilirler. Çayın anavatanı Çin’de yetiştirilen Imperial White cinsi beyaz çayın açılmamış en üstteki yaprakları toplanarak doğal bir şekilde güneşte kurutularak elde edilir. Zengin, kestane ve fındık aroması içeren, tütsülü, olgun, uzun süren bir lezzete sahiptir.
İçindekiler: Beyaz çay yaprağı
İdeal hazırlama şartları: 77 oc – 80 oc sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 2 çay kaşığı koyularak 5 – 8 dakika demlenmesi önerilir.
(aynı çay 3 defa demlenebilir).
Net: 50 gr
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan

Chadô İletişim;

Adres: Yoğurtçu Zülfü Sok.

Bebek / İstanbul

Telefon: (212) 2639310

http://www.chado.com.tr/Default.aspx

5 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

canım meraklandım şimdi bu çayların tadına ... :))
bulduğumda alacağım haberin olsun..
muck..

NlyStyle dedi ki...

merhebalar,
yarışmaya katılmak için blogunuzda yarışmayı duyurmanız gerekiyor..sevgiler.

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

celebi;

Canım dene :)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Aynen yayınladım duyuruyu.:) Davetiniz ve herşey için çok teşekkür ederim. Bir bayan arkadaşımla katılmaya çalışacağım.

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Onuncu köyün adamı ;
Tabii;

Memnun oluruz bekleriz mutlaka..