15 Şubat 2010 Pazartesi

Patates Pastası


5-6 adet patates soyularak yada kabuklarıyla haşlanır...

Bir kaba doğranır ve arzu edildiği kadar tuz,nane,karabiber ve pulbiber eklenir ve patatesler püre haline gelecek şekilde kaşıkla yada patates ezme aparatıyla ezilir.. Püre halindeki patatesimiz sıkıştırarak bir borcama yayarız...


4 yemek kaşığı dolusu yoğurt ve 4 yemek kaşığı Yonca mayonez iyice çırpılır


Ve Paşabahçe Borcamımızdaki patates ezmesinin üzerine döker,İstenilen baharatlarla süsleriz...

8 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Denemk lazım eminim harika olmuştur melpşum elelrine emeğine sağlık canım...

oznurunelemekleri dedi ki...

ellerine saglık canım harika görünüyor tadıda cok güzeldir eminim sevgilerimle

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Çok değişik bir tat olmuş ellerine sağlık.Sevgiler.Mine

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canımm denemeye değer:))

Benhurum dedi ki...

Patates mutfağımızın vazgeçilmezi ve bende onu çok sevenlerdenim, bir pastası eksikti şükür sayende o da olmuş:)) çok da güzel olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun...

Zehra Gürgen dedi ki...

Patates salatası yoğrtla harika olur. Ama bu daha çok pasta gibi olmuş.Çok şık, ilk görüşte herkes pasta sanır valla..

ellerine sağlık canım

sevgiler

inci duru dedi ki...

Görüntü süper... eminim tadı da güzeldir. ellerinize sağlık.

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Teşekkürler Arkadaşlar