6 Şubat 2010 Cumartesi

Tambuğday Unlu Ekmek

Bu günlerde kendi ekmeğimi kendim yapar oldum..Hem daha lezzetli hemde el değmemiş sağlıklı ekmek..
Bu vereceğim tarifi ben ekmek makinasında yaptım her zamanki gibi..

Fakat ekmek makinası olmayanlar üzülmesin.Vereceğim tarif makina ölçü aletleriyle değil klasik eski usul olucak..Vereceğim tarifi makinası olmayanlar bir güzel yoğursun ve sıcak bir ortamda 1-2 saat mayalayıp fırında 200 derecede pişirebilirsiniz.

Malzemeler;

320 gr.Su

10 gr.Yuva İnstant Maya

1 yemek kaşığı Tozşeker

1 tatlı kaşığı dolusu Tuz

2 yemek kaşığı Süt Tozu (Kahve Kreması Değil Hakiki Süt Tozu olucak)

2 yemek kaşığı Sızma Zeytinyağı

500 gr.Sinangil Tam Buğday Unu

Hazırlanışı;

Tüm malzemeler Ekmek Makinası haznesine konulur.1.Programda 750 gr.Ayarında ve 2.derece kabuk ayarında 3 saat üzeri programda pişirilir.Evde normal tepside yapacaklar ilk önce su,maya,şeker ve tuzu eritip kalan malzemeleri ilave edip yoğurabilir,2 saat mayalandırıp 200 derece fırında pişirebilir.Afiyet Olsun..

8 yorum:

eldivenlerim dedi ki...

miss gibi sıcak sıcak, enfes gözüküyor, ellerinne sağlık arkadaşım.....

Doyumluk.... dedi ki...

Çok güzel olmuş.Ekmek budur işte...elinize sağlık.....

Pembe Tatlar dedi ki...

Üzerine süreceksin tereyağını hımm:))

Ellerine sağlık meloşum:))

mutlu pazarlar...

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Eldivenlerim;

Beğenmene sevindim canım.Teşekkürler

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Doyumluk;

Aynen bahsettiğin gibi ekmek budur denecek kadar lezzetli oluyor..

Ev yapımı ekmek bir başka değilmi..

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Pembe Tatlar Aslıcım;

Sıcakken tereyağı öyle yakışıyorki :)

Tijen dedi ki...

Var mi ev ekmegi gibisi???

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Tijencim;

Çok Teşekkür ederim.Ayrıca Ziyaretin içinde çok memnun oldum.
Sevgiler