5 Ocak 2010 Salı

Baklava Yufkasından Ispanaklı Rulo Börek



Malzemeler; (2 Fırın Tepsisi İçin)
1000 gr.Yu-ka Baklava Yufkası
1 Kavanoz Penguen Kavrulmuş Ispanak konservesi
1 Su bardağı Yonca Kanola Yağı
2 Su bardağı Süt
3 Adet Yumurta
1 Tatlı kaşığı Tuz
Susam
  • Hazırlanışı;
  • Yonca Kanola Yağı,Süt,Yumurta ve Tuz Çırpılarak sos haline getirilir.
  • Yu-ka Baklava Yufkası Komple Tezgaha serilerek ortadan ikiye bölünür.
  • Bölünmüş yufkalarımızdan 5 er kat alarak içerine biraz sosdan sürülür ve hazır kavrulmuş penguen ıspanak konservesinden 1 yemek kaşığı konulur.
  • Yufkalarımız rulo sarılır ve yağlı kağıt serili tepsilerimize dizilir.
  • Hazırlanan kalan bol sosumuzu böreklerimizin üzerine bolca sürüp dökeriz.Üzerine susam serperiz.
  • Börek tepsilerimizi 3-4 saat buzdolabında sosunu çekmesi için dinlendiririz.
  • 180 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişiririz.
  • Sıcak veya ılık olarak servis ederiz.Afiyet Olsun..

Aşçı Notu:Bu Tarif Misafirlerimden tam not aldı.Bolca Yaptığım halde hepsi anından tükendi.Tavsiye edilir.

3 yorum:

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım süper gözüküyor. Ellerine sağlık. Tam kış böreği olmuş.

Sevgilerimle

Zehra Gürgen dedi ki...

Canım ellerine sağlık.
Ispanağı neden konserve kullandın kuzum? tam mevsimi tazecik tazecik..

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Tijencim Teşekkür Ederim Canım.

Zehracım ;

Vaktim yoktu ve pratik hazırlamam gerekiyordu.Bu durumlarda kurtarıcı oluyor.