27 Ocak 2010 Çarşamba

Yeni Buluşlar & Saltysardine Ürünleri

Şimdi sizleri yeni buluşlar ile tanıştıracağım..Bilenler bilir Bilmeyenlere Duyurulur :)))

Net'de gezinirken tanıştığım ve gerçekten ilgimi çeken bu doğal ürünleri sizinle paylaşmak istedim..Malum artık hepimiz kansorejen ve kimyasal maddelerden korkar olduk..Hepimizin çocukları,Torunları ve Yakınları var..Herkesle paylaşmak gerek oldugunu düşündüm...

İlk önce Saltysardine ile tanışalım..Saltysardine'nin Doğuş Hikayesi ile Başlayalım..Sonrada Bir kaç dikkatimi çeken ürünlerini paylaşayım..

Saltysardine MKS&DevO Tekstil ve Kimyevi maddeler San. A.Ş. nin bir markası olarak tüketiciye sunulmuştur. Tekstil, deri, inşaat sektörlerine kimya geliştiren ve sunan bir şirket olan MKS Devo Tekstil, kimyasalları satarken biraz da mecburiyetten bir marka yaratma kararı almış. Bu kimyasalları kullanabilecek firmalara ürününü sunarken, firmalardan gelen ‘ kumaşı görelim, pantolonu görelim ’ taleplerinden sonra bakmış ki son üretici konumuna gelmiş.

İlk ürünlerini Kimya ile ilgili fuarlarda kullanmak, müşterilerine yılbaşı hediyesi vermek amacı ile üretmiş. Müşterilerden gelen oldukça olumlu tepkilerden sonra ‘ neden bir marka olarak doğal, fonksiyonel ve nanoteknoloji kullanılmış tekstil ürünlerini SERTİFİKALI olarak tüketiciye sunmuyoruz ‘ sorusu kafaları meşgul etmeye başlamış.

İlk defa 2006 Eylül ayında Saltysardine’in marka temelleri atılmaya başlanmış.Çeşitli haberler ile tekstilde kullanılan insan sağlığına zararlı kimyasallar, kanserojen maddelere dikkat çekilmiş. Ardından çıkan Organik ürün fırtınası devam ederken hiç kimsenin ‘ Organik de ispatı nerede ‘ sorusunu sormadığı gözlemlenmiş. Böylece Biz öyle ürünler çıkaracağız ki , bunlarda nanoteknoloji kullanarak ürünlere fonksiyonellikler katacağız, hem şık hem de spor kullanılabilecek dizaynlar yaratacağız ve üstüne üstlük bu ürünlerde kanserojen ve insan sağlığına zararlı hiçbir malzeme bulunmadığını ürünle beraber SERTİFİKA vererek kullanıcıya ispat edeceğiz.
Hatta tüketiciye öyle bir anlayış getireceğiz , öyle bir farkındalık yaratacağız ki aldığı başka ürünlerde de Sertifikayı istemeye başlayacak. İşte Saltysardine böylece şekillenmeye başladı.

Ve ilk temeller 2007 aralık ayında atılmaya başlandı. İsim üzerinde inanılmaz çalışmalar tartışmalar incelemeler yapıldı , son olarak Korgün Şengün, atalarımızdan bize yadigar kalan, saklama yöntemlerinin en eskisi, en doğalı ve en sağlıklısı olan tuzlayıp saklama yönteminden esinlenerek “ Saltysardine “ ismini marka olarak benimsenmesini sağladı.

Sonuç olarak tamamı doğal olan, insan sağlığına zararlı hiçbir malzemenin kullanılmadığı, uzun yıllar boyunca doğallığından hiçbir şey kaybetmeden korunacak ürünlerden oluşan bir marka için Saltysardine oldukça uygun bir isim olacaktı.

Peki satış nasıl yapılacaktı ? Dünya üzerinde neredeyse en ücra köşedeki insanın bile ulaşabileceği internet ağı ilk satış noktası olarak belirlendi. Ve son olarak 12 Mayıs 2008 tarihinde lansmanını Les Ottoman Otel İstanbul’da gerçekleştirildi. Haziran 2008 de henüz hiç Türk markası satmamış olan Edwards Mağazaları ile anlaşma yapıldı ve ürünlerimiz Kalamış mağazasında tüketiciye sunulmaya başlandı. Kasım 2008 tarihinde de ilk show room tadındaki mağazasını Ardıçlı Evler Bahçeşehir’de açtı. Saltysardine markasının arkasında dünyanın her köşesinden çalışanların yönettiği oldukça büyük bir Ar-ge laboratuarı bulunmaktadır. Burada geliştirilen her kimyanın ürün üzerinde denemesi ve uygulaması yapılarak son kullanıcıya sunulmaktadır.

Bazı Ürünleri ile Tanışalım;

Saltywasher Color

Özellikler:
Saltywasher çamaşır makinesi deterjanı, limon kabuğundan elde edilen limon terpeninden üretilmektedir. Limonun mucizevi gücü sayesinde üstün bir yıkama, temizleme ve yağ sökme kabiliyetine sahiptir.
İçeriğinde tuz olmadığından YUMUŞATICI kullanmanıza gerek yoktur! Muhteşem limon kokusu ile tüm çamaşırlarınız mis gibi kokar!
Bu üründeki tüm maddeler, doğada biyolojik olarak zararsız maddelere dönüşebilir.
Bu ürün çevre koruması için özen gösterilerek geliştirilmiştir.
1 LT lik ambalajlarda satılmaktadır.
Az kirli çamaşırlar için 125 ml
Normal kirli çamaşırlar için 150 ml
Çok kirli çamaşırlar için 175 ml kullanılması önerilir.

Fixos



Özellikler:
Çamaşır makinesine beyaz çamaşırlarla beraber renkli çamaşırların karışması halinde, yıkama suyuna çıkan renkli boyanın tamamı FIXOS tarafından emilip beyaz çamaşırların renklerinin bozulmamasını sağlar. Böylece beyaz çamaşırların parlak ve canlı görünmelerini, renkli çamaşırların da renklerinin birbirine geçmeleri engellenir. En önemli avantajı da tek bir seferde daha fazla çamaşır yıkanabileceğinden enerji, su ve zaman tasarrufu sağlanır.
FIXOS 50 yıkamaya kadar dayanır.
Yararları
· Tüm Çamaşırlarınızı renk ayrımı yapmadan bir seferde yıkayabileceğinizden su ve enerji tasarrufu sağlar.
· Boyalı su kanala atılmadığından çevre dostudur.
· Sağlığınızı etkileyecek hiçbir zararlı kimyasal madde içermez.
· %100 doğaldır.
Kullanım Şekli
· Çamaşırlarınızı renkli ve beyaz ayırımı yapmadan makinenize yerleştiriniz.
· Çamaşırlarınızın üzerine FIXOS’u koyununz.
· Deterjanınızı ekleyip makinenizi çalıştırınız.
· FIXOS’u her sıcaklıkta kullanabilirsiniz.
· Yıkama işleminden sonra FIXOS’u çıkartıp sonraki kullanımlar için ayırınız. Rengi, çamaşır makinasında boyasını salan çamaşırların boyasını üzerine çekeceğinden değişecek ve zamanla koyulaşacaktır. Çevresinde bulunan dikişin rengine geldiğinde bu bezi toz bezi olarak kullanabilirsiniz.
Sonuç ;
· Çamaşırlarınızı makineden çıkardığınızda renklerinin birbirlerine karışmadıklarını göreceksiniz.

Hanımlar İçin Özel Gün Çamaşırı;

Özellikler:
Artık özel günlerinizde hazırlıksız yakalanma kâbusuna son!
Bu iç çamaşırına uygulanan son teknoloji ile kan ve akıntı özel nano yüzey tarafından kontrol altına alınarak sizi rahatsız etmesi engellenir. Böylece özel günlerinizin başladığı ilk 3-4 saat boyunca hiçbir ekstra koruma kullanmanıza gerek kalmaz.
Emilen kan veya akıntının, kesinlikle dış yüzeye geçmesi engellenerek hiç bir leke oluşumuna fırsat vermez ve bu sayede üzerine giyilen kıyafete olası bulaşmaları engeller.
Yıkandıktan sonra leke bırakmaz.
Kumaşı ütülemeniz her yıkama sonrasında çamaşırınızdaki bu özelliğin aktive edilerek devam etmesini sağlayacaktır.
Bambu yapısı gereği anti bakteriyel özelliklere sahip olup bakteri ve koku oluşumunu engeller.
Sertifikalıdır.

Hamile Bluz
Özellikler;

%100 bambu kumaştan yapılan hamile bluzlarımız doğal yapısı gereği anti bakteriyeldir. Nefes alabildiği için kolay terletmez. DRY&SAFE teknolojisi ile üretildiğinden dıştan su yağ kir tutmaz, aynı zamanda hamilelerin en büyük problemi olan terlemenin verdiği rahatsızlık da kumaşın nefes alabilirliği sayesinde önlenmiş olur.
Hamile kıyafetlerimizin en önemli özelliği ise bebeğin bulunduğu karın bölgesinde kullanılan özel kumaştır. Bu kumaş %100 gümüş tellerinden dokunuyor. Cep telefonlarının SPECIFIC ABSORPTION RATE denilen Özgül Soğurma Oranlarının Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından önerilen max değerinin 0.08 W/kg olması gerekmektedir. Fakat kullanılan cep telefonlarının çoğu bu değerin kat ve kat üzerinde olduğundan sağlık açısından zararlıdır. Hamile kıyafetlerinde kullanılan özel kumaş sayesinde bu zararlı elektromanyetik ışınlar bir ayna gibi vücudumuza değmeden uzaklaştırılır. Böylece özellikle bebekler için zararlı olan etkiler sıfıra indirgenmiş olur.

8 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

değişik ürünler sahiden de

Zehra Gürgen dedi ki...

Çok ilginç ürünleri varmış.ben duymamıştım bu markayı mesela..

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Bende Duymamıştım Zehracım Çok Güzel Değilmi..?

Çeleb74 Nilgüncüm evet çok değişik ürünler.

Esra dedi ki...

aaa ilk defa duyuyorum, yumuşatıcı kullanmaya gerek yok demek çok ilginç..
En önemlisi de zararsız maddeler içermesi..

Şeker dedi ki...

ilk defa böyle bir ürünün varlığından haberim oldu.Yenimi çıktı bu marka.

deniz dedi ki...

Meloşum ne güzel ürünler bunlar.Paylaşım için Teşekkürler.

Yalnız o hamile bayanın karnındaki ne bebek karın bölgesi üşümesin diyemi.Mazur gör beni bilmiyorum.

Günlük Mutfak dedi ki...

harikaymış bunlar.Sitesini bi inceleyim başka neler var.Görüşmek üzere

Miss Beyaz Gelinlik dedi ki...

ilk defa duydum güzel ürünlere benziyor.