18 Ocak 2010 Pazartesi

Galeta Unlu Patlıcanlı Börek

Cumartesi günü gün toplantımız vardı..Bende bunun için kolay ama bi o kadarda misafirlerimden tam not alan bir börek hazırladım.Hemde çok pratik..Az Malzeme..Zamandan tasarruf..

Malzemeler; (2 Tepsi İçin)

500 gr. Yufkam Su Böreği Yufkası
1 kavanoz Penguen Közlenmiş Patlıcan

Sosu için;

1 büyük tas su
1 su bardağı Yonca Ayçiçek Yağı

Üzeri İçin;

İnci Galeta Unu



Hazırlanışı;

Su böreği yufkasından çıkan büyük üçgen yufkaları (Çok büyükse üçgen şeklinde kesebilirsiniz) tezgaha diziyoruz.Her üçgen yufkanın içerisine 1 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan koyup rulo şekilde sarıyoruz.(Arzu eden patlıcanı kendi közleyip,tuzlayıp ve yağla kavurup iç malzemesi hazırlayabilir.)
Kasenin içindeki suya sıvıyağımızı ekliyoruz.Hazırladığımız rulo börekleri yağlı suyun içerisine atıp suyunu elimizle süzüm galeta unu serili kapta galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serili tepsiye diziliyoruz.180 derece fırında üzeri biraz kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet Olsun..

6 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

off meloş ellerine saglık patlıcanlı börege bayılırım yapmayalı çok oldu bak aklıma düşürdün bende en kısa zamanda yapıcam sevgilerimle

MAYRI dedi ki...

Nefis görünüyor. Patlıcan her tür böreğe yakışıyor. Elinize sağlık.
<:))

paşakızı mutfakta dedi ki...

İyi akşamlar..Börek nefis.Ellerine sağlık canım.Sevgiler.

Zehra Gürgen dedi ki...

Meloşşş çok güzel..patlıcanlı börek yenmez mi hele böyle üztü galeta unlu ??

ellerine sağlık canım

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Hmmmmmmmm çıtır çıtır...
Ellerine sağlık canım

sevgilerimle

deniz dedi ki...

HArika görünüyor.Ellerinize sağlık