22 Ocak 2010 Cuma

Fırında Levrek Buğulama


Malzemeler;
4 adet ayıklanmış Deniz Levreği

Sosu İçin;

1/2 çay bardağı Komili Ege Sızması Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biberiye
1 avuç kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı fesleğen
2 adet defne yaprağı
2 diş sarmısak
1 adet Doğanay limon suyu

Sebzeler;

2 adet küp küp doğranmış patates
1 büyük piyazlık doğranmış soğan
Koroplast Aliminyum folyo

Hazırlanışı;
Levreklerimizi tepsimize diziyoruz.Yanlarına doğranmış soğan ve patatesleri yayıyoruz.Ve sos malzemelerini bir kapta karıştırıp balıkların ve sebzelerin üzerine gezdiriyoruz.Tepsimizin üzerini aliminyum folyo ile kapatıyoruz ve 200 derece fırında 50 dk.pişiriyoruz.Afiyet Olsun..

6 yorum:

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Bir tane de benim için yiyin balık mı aşkım olur :) o derece samımıyız..
Ellerıne sağlık.
Sevgilerle...

kalpkurabiye dedi ki...

canım ellerine sağlık ayy canım istedi yaa heryerde balık varr:)) bende çipuramı yapsam ne??

Unknown dedi ki...

Nefis bir lezletli bol vitamin ellerinize saglik .Sevgiler canim.

Olcay Turkuaz dedi ki...

ilk fotoğrafı yemek istiyorum lütfenn,,bir balık canavarı olarak bayıldım:S,, harika görünüyor,,ellerine sağlık...

Zehra Gürgen dedi ki...

Ayy dünden beri balııık diye sayıklarken tabakta levrek nasılda çekici göründü gözüme..
kocamı ikna etsemde blık almaya gitse :) bak adamın başını yaktın :)
he heeeee

ellerine sağlık canım ölüyü diriltir bu balık !!

deniz dedi ki...

Valla şahane görünüyor söyleyecek söz bulamıyorum.